2009. január 15.

A mai örömöm és egy találós kérdés.

Hogy az elején kezdjem...Az úgy kezdődött hogy egyes külföldi foltvarrós újságokban, könyvekben (nekem nagyon tetsző) faorsókra lettem figyelmes. Cérnákat, csipkéket faorsókon tárolnak a hölgyek, ami nekem nagyon tetszik. Festett cérnácskáimnak csináltattam már pici orsókat, de a csipkéim még mindíg műanyag dobozban laknak. A minap szokásos vatera-böngészésem közben ráakadtam egy kupac régi nagy faorsóra. Azonnal lecsaptam rá és a mai postával meg is érkezett. Pont ilyet képzeltem el, gyorsan le is csutakoltam róla kb 70 évnyi koszt és azon gondolkodtam hogy vajon mire használhatták?!? 22cm hosszú orsók, a végük különböző átmérőjű, 7-10cm . Volt valami köze a textilhez...vagy egészen máshoz használták?!?Konkrétan mihez volt jó?!? Van ötletetek?!














És ha már a külföldi újságoknál tartok amikből mindíg megkívánok valamit....Egy ilyen polcocskára is oly régen vágytam már és most őt is megtaláltam. (szegény férjem néha megkérdezi nem akarom-e kezeltetni magam?!kicsit beteges a gyűjtőszenvedélyem.)
Eredetileg sima fém akasztók voltak rajta, de nem tetszett, lecseréltem porcelánra.

3 megjegyzés:

Julcsi írta...

Jaj, de nagyon jók! Szerintem ne kezeltesd magad:)
Milyen címszó alatt találtad az órsókat? Én béna vagyok az ilyesmihez:(
És a polc?

Andy kuckója írta...

Dehogy vagy béna! Aki ilyen gyönyörűen varr és még horgolni is tud az nem lehet béna!
Orsót úgy találtam hogy fonalat kerestem. Keresőbe mindíg beírom amit éppen vadászok és kidobja ami fent van. Polcot szintén vadászom már egy ideje. Gondolkodtam hogy hol használhatták ezeket az orsókat, ha tudnám talán hamarabb rálelnék máskor célirányosan keresve.

Julcsi írta...

Időközben nézelődtem és arra gondoltam, lehe hogy rokkához vagy a fonal sodrásához használhatták?!