2009. április 9.

Prágában jártunk..

Múlt hétvégén Prágában jártunk. Az ottani foltvarró csoport patchwork meetingjén vettünk részt és egy kicsit megismerkedtünk a várossal is. Ősszel volt szerencsém pár órát eltöltenem a városban, ahol megismerkedtem akkor egy kedves idegenvezető hölggyel, Ildikóval. Ildikó most is a rendelkezésünkre állt így a délutáni programunk városnézéssel, kirándulással telt. Nagyon jó időnk volt, hatalmas volt a tömeg a városban és a 6 órányi sétában sikerül jól elfáradnunk.



Ezután a szombati napunk már felüdülés volt a foltvarró találkozón, mert csak a szomszédos iskolába kellett átmennünk a szállodából. Az iskola aulájában varrógépeket árusító cégek tartottak bemutatókat, ahol lehetett vásárolni és ki is lehetett próbálni a legújabb csodamasinákat. Volt szerencsém megismerkedni egy olyan szép hosszú, nagyszobányi "tűzőgéppel" is. Hát mit mondjak?! Nagyon szuper! Már csak a családot kéne meggyőzni hogy nincs szükségünk nappalira....

A kiállítás a tornateremben volt. Itt megnézhettem élőben a már Ezüstvölgyben is kiállított madártollas és az orosz fekete-fehér pályázatot is, aminek azért örültem mert képen egészen más mint élőben. Voltak érdekes munkák és voltak hihetelenül szép, igényes darabok is. A tradícionális foltvarrástól a modern, art quiltes darabokig.
















































Jó volt látni a magyar munkákat is, és jó volt hallgatni az emberek hangját mikor megpillantották a képeket. (Ennél jóval több magyar munka volt, csak sajnos a képem nincs róluk.)





















Az előtérben egy babakiállítás is volt, amiben nekem csak az volt furcsa, hogy a legtöbb babának festékkel festették a haját, arcát és még a cipőjét is. Lehet hogy csak én vagyok kicsit tudatlan, de én eddig még nem igazán láttam ilyen festett hajakat, olyasmi festéket tesznek az anyagra, mint a gyerekzokni talpán a csúszásgátló. Hát, nem tudom. Nekem jobban tetszenek a fonalból, babahajból, vagy akár filcből készült hajak, mint ezek a műanyagos festékek.











Csoportmunkák is voltak, ezekből csak párat fotoztam:










Az iskola tantermeiben kaptak helyet a különböző nemzetek árusai, ahol szebbnél szebb anyagokat lehetett venni és minden boltnak saját kis kiállítása is volt. Volt ahol bemutatót is tartottak, volt ahol kész takarókat, táskákat láttunk az általuk árusított anyagokból elkészítve.
















És a nap fénypontja... a piros ruhás hölgy.


Rengeteg szép foltvarrot ruhadarabot láttam. Volt két orosz hölgy akik patchwork szoknyában és hozzá illő táskával közlekedtek, természetesen minden nap másik szerelésben. Róluk sem készült képem, de talán lesz valaki a csoportból aki lencsevégre kapta őket.
És még sok minden mást is lencsevégre kaptak ami nekem nem sikerült mert mint már azt írtam pocsék fényképész vagyok. Szerencsére voltak nálam ügyesebb fotósok és kedves foltvarró ismerősök is a kiállításon akikkel örülök hogy találkoztam. Nóra képeit itt nézhetitek meg, remélem nem haragszik meg hogy belinkeltem a képtárát.

2009. április 6.

Eszter PIF ajándéka....



..már 1 hete hogy megérkezett, de még mindíg nem írtam róla semmit. Erősen szégyenlem magam, de sajnos a munka, gyerekek, építkezés és foltvarrás mellett nincs annyi időm amennyit szeretnék magamra és a blogomra fordítani. Hétvégén Prágában jártunk erre is készültem, de ez egy másik bejegyzés lesz majd, ez most szóljon Eszterről.


Év elején jelentkeztem Eszter PIF játékára és (kb 10 nappal ezelőtt) megérkezett a várva várt csomag. Igazából nem is vártam még, mert ha magamból indulok ki akkor kb karácsonyra kellett volna érkeznie, de Eszter nagyon aranyos volt és mindenek elé sorolta a PIF játékos varrományokat. Gyönyörűen csomagolva, kedves levéllel mellékelve egy gyönyörű ajándékot kaptam, amit nagyon köszönök, teljesen telitalálat volt. Édes muffin, csillogó gyöngyökkel, rózsaszín kerettel (ami lehet hogy véletlen, de a kedvencem). Egyenlőre a varrógépnél kapott helyet ez a szépség, de ha egyszer kész lesz a konyhám oda szeretném kitenni. Nagyon köszönöm Eszter ezt a szép ajándékot és a kedves sorokat...és a csokoládét is amit gyorsan el is fogyasztottunk.




Nálam sajnos még senki nem jelentkezett PIF ajándékért, de ha esetleg valaki most kedvet kapott szívesen látom. Nem ígérem hogy húsvétra kész leszek, (és hogy ilyen gyönyörűséggel állok elő) de karácsonyig örülnék ha küldhetnék valaki(k)nek sk ajándékot.