2010. november 8.

Ősz

Bár az idő kegyes volt hozzánk az elmúlt hetekben, azért mégiscsak ősz van. Az ősz nálunk a betakarítás és a kitakarítás ideje, tehát az elmúlt hetek ennek jegyében teltek.

Mivel kispályás kerttulajdonos vagyok, idén csak tököt és céklát takarítottunk be (azt sem számottevő mennyiségben) viszont a balkonnövények és egyéb kiásós-beásós gumósok bekerültek a házba, pincébe. A szőlőbe idén kezdtünk el veteményest telepíteni, most fiatal gyümölcsfákat és bogyósokat is ültettünk remélve, hogy kiszolgálják majd egyre nagyobb étvágyú családunkat. Régi magyar fafajtákat kerestünk amik anno voltak is a telken de sajnos már kiöregedtek. (Mariska barack, Katalin cseresznye, Bereczky birsalma, Besztercei szilva, Ceglédi óriás kajszi) Bogyósokból kétféle málnát telepítettünk, tüskétlen szedret, fekete és piros ribizlit, jostát és áfonyát. Etén van egy kertészet (ahova már régen szerettem volna eljutni) itt vettük meg a fákat. A kínálatuk óriási és az árak is a földön járnak.


Azért volt pár virág is amit nem tudtam otthagyni így sikerült beszereznem 3 féle hortenziát is az otthoni kiskertembe. Az egyik még most is virágzik:



A kitakarítás idén a gyerekszobánál kezdődött, méghozzá annál ami még nincs kész. Kirámoltuk a bent parkoló "lomokat" (építési ramaty, maradékok), feltettük a plafonra a gipszkartont és levakartuk a régi festéket..már ami még nem jött le magától az építkezés során. Jövő hétig szeretném leglettelni és kifesteni a szobát, hogy karácsonyig még a padlóval és berendezkedéssel is kész legyen a fiúk birodalma.

1 megjegyzés:

Csandi írta...

Nagyon szépek a hortenziáid. Nálunk a két ünnep között lesz festés, és szerintem mi is megpróbáljuk magunk megcsinálni a festést,felújítást költség kímélés jogcímén:)