2014. szeptember 7.

Bőröndfelújítás megint

Van két óriás bőröndöm ami szerelem volt első látásra. Nem is bőrönd, inkább utazóláda. A kisebbiknek nekiálltam tegnap hogy rendbe hozzam, mert nagyon leharcolt állapotban volt. Nem akartam lefesteni, vagy bármit változtatni rajta, szerintem így szép a maga ütött-kopott valójában. "Csak" letakarítottam:)


Itt látszik hogy a sarokpántok milyen rozsdásak voltak. A matricát sajnos nem tudtam megmenteni, mind lepergett róla:(




 A sarokpántokat rozsdamaróval élesztettem újjá és a zárról is kiderült időközben hogy rézből készült.
A farészeket átcsiszoltam és lewaxoltam kicsit. A bal alsó sarokban látható szögek tetején réz kupakok vannak. Van ahol még rajta van, ennél  már félig lejött. Fantasztikus hogy milyen anyagokból és technikával dolgoztak régen.
A belseje még várat magára. Nem tudom eldönteni mi kerüljön belülre. Hogy textil, az biztos, mert most is az van benne, de nem tudom mi illene jobban hozzá. Valami lenre gondoltam, vagy natúr csíkos esetleg pöttyösre. A rózsás is megfordult a fejemben, de nem tudom mennyire menne hozzá. Ha van valami ötletetek szívesen venném. 

2 megjegyzés:

Csandi írta...

natúr csíkos ...amúgy nagyon szép lett :)

Andy kuckója írta...

Tudtam hogy Rád számíthatok:)
És már anyagot is találtam..igaz nem csíkos...és kivételesen nem is pöttyös:) Bár elsőre szürke tűpettyest vettem, amiről itthon kiderült hogy kék:)csak a boltban más volt a fény:)) Meglepi hogy milyen lesz, de majd megmutatom.