2014. augusztus 29.

Maradékból tortatál

A próbababám lábát egy régi virágtartóból újítottam fel májusban. A faragott lábból viszont le kellett vágni kb 10 cm-t és a tetejét, hogy rá tudjam dolgozni a baba testet. Mikor szétszedtem rájöttem hogy ez pont jó lesz egy talpas tortatálnak:)  Megfordítottam a levágott darabot és mivel egy kisebb kör lap volt a nagy alatt, a tortatál talpa is megvolt rögtön. 
A nagy lap eléggé meg volt vetemedve, ez a képen is látszik. Ezt Apu pár hónap alatt kiegyengette Nekem.
Régóta szerettem volna egy tortatálat, de nem gondoltam hogy ilyen egyszerűen egy ilyen egyedi darabbal leszek gazdagabb. Hetek óta várom az új krétafestékemet, tegnap azt is megkaptam így ma nekiestem és lefestettem. Nekem tetszik..és Nektek?!



2014. augusztus 22.

Nyuszilány

Van nekem egy időzavaros nyulam. Még télen kezdtem neki, mondván jó lesz húsvétra:) Aztán jött a nyár és csak pihent csendben a szekrényen. Most hogy lassan vége a nyárnak kapott egy laza kis tavaszi rucit, de mivel az idő kicsit őszbe fordult kellett volna Neki egy ..télikabát:) Ezzel kipipáltam volna az összes évszakot, de erre most nem volt időm (és kedvem sem nagyon)  így kapott egy kis vállkendőt hogy meg ne fázzon.

A fotózást még smink és kendő nélkül kezdte:


aztán rájött hogy fázik egy kicsit:

Megmutatta milyen szép hímzett a kendője: 
és a brosst amivel összekapcsolta:
Aztán feldobott egy laza sminket hogy vidáman menjen sétálni ebben a szép őszi napsütésben:) 
Igaz, cipője még nincs, de majd zsebreteszem hogy meg ne fázzon a lába.
Én köszönöm jól vagyok, Klárinak pedig Köszönöm a szabásmintát!:)

2014. augusztus 18.

Játék!

Egy hete indítottam el facebook-os oldalam és nem gondoltam hogy ennyi idő alatt 100-an lesznek akiknek tetszik amit csinálok. Ennek apropóján...és mert adni jó:)...szeretnék megajándékozni valakit egy általam készített aprósággal. Legyen ez most egy levendulás kecsketej szappan és egy 3db-os levendula zsákocska.
(Ha nem szereted a levendulát akkor is játszhatsz, ez esetben 2 db választott szappant küldök ajándékba:))
És hogy mit kell tenned?!
Lájkold a képet a facebook-on. Csak ennyi!

Ha szeretnél továbbra is értesítést kapni legújabb munkáimról kövesd az oldalt.
És ha van olyan ismerősöd, barátod  akit érdekelhet a játék megköszönöm ha megosztod vele.
Sorsolás augusztus 24-én

2014. augusztus 17.

Nem kreatív, nem is varrás....csak álmok...és valóság összekuszálva.

Nem panaszként írom ezeket a bejegyzéseket, Panka történetét sem azért tettem ki nyilvánosan hogy bárki sajnáljon érte. Nem tudatosan, csak egyszerűen jött, aztán rájöttem hogy jobban érzem magam ha kiírtam és a környezetem is jobban viszonyul hozzám, ha tudják mi van velem, miről beszélhetünk, miről nem.  Új világ ez nekem mert sosem adtam ki semmit nyilvánosan magamból és igyekeztem mindig a háttérből szemlélni a dolgokat. Élem a kis álomvilágomat amit felépítettem, a tökéletes családban, egy gyönyörű kertes házban, sok gyerekkel akik ráadásul ikrek ahogy mindig is álmodtam és varrogatok boldogságban a csodálatos kuckómban ami már maga egy álom sokak számára. Szeretek álmodni, merek is nagyokat és tudom hogy mindig kellenek az új célok és álmok mert ezek visznek előre és ha nagyon küzdök előbb-utóbb elérem azokat. Kivéve ha az élet másképp gondolja és elvesz egy álmot ami helyett nem álmodhatok másikat hisz nem egy egyszerű kis felejthető álom, egy megvalósult, de mégis elvesztett és semmivel nem pótolható álom volt. Ilyenkor jön a rideg valóság és a lelkemet ilyenkor csak mások örömével tudom picit gyógyítani. Már rég rájöttem hogy mások öröme a legjobb gyógyír az én lelkemnek, főleg ha én vagyok az öröm okozója és furcsa módon nekem jobban esik ha az illető nem tud róla.Ilyenkor nem akarja meghálálni, nem érzi úgy hogy tartozik nekem és én is jobban érzem magam ettől. Nem szeretem ha hálálkodnak és nem teszek semmit, csak próbálok egy pici darabkát adni magamból és örülni ha megkönnyítettem ezzel valakinek az életét. Eddig sikerült jól "elbújnom", de tegnap kaptam egy különleges ajándékot, ami bár nagyon jól esett mégis nagyon visszarántott a valóságba. Nagyon nem számítottam rá és nagyon váratlanul ért és maga az ajándék annyira a szívembe markolt hogy azóta sem tértem magamhoz. Remélem nem haragszik Dalma, ha bemásolom az Ő leírását  és képét az ajándékról. Nem tudom, mit mondhatnék.........Köszönöm!!! :(((


Emlékgyertya az eltávozónak.. egy nagyon kedves és mély érzésű anyukának készült, aki elvesztette a kisgyermekét, pár hetesen. Egy ilyen nagy veszteség után, mégis más gyermekére gondolt, és felajánlott a jótékonysági vásárra saját készítésű szappanjaiból. Az KisVeréb alapítványon keresztül talált rá, a Táltosnak rendezett vásárunkra. Annyira meghatott az önzetlensége és segítő szándéka, hogy megígértem Rékának,( az alapítvány vezetőjének), hogy amint tudok méltó viszonzást, meghálálom az anyuka nagylelkűségét. Ez egy csekélység csupán.. Az angyalok őrzik az eltávozótat.. a két vörös virág az élet a szülők, akik tovább élnek szívükben őrizve kis angyalkájuk emlékét. Remélem a nehéz pillanatokban ad majd erőt nekik..

Fénykép: Sziasztok! Emlékgyertya az eltávozónak.. egy nagyon kedves és mély érzésű anyukának készült, aki elvesztette a kisgyermekét, pár hetesen. Egy ilyen nagy veszteség után, mégis más gyermekére gondolt, és felajánlott a jótékonysági vásárra saját készítésű szappanjaiból. Az KisVeréb alapítványon keresztül talált rá, a Táltosnak rendezett vásárunkra. Annyira meghatott az önzetlensége  és segítő szándéka, hogy megígértem Rékának,( az alapítvány vezetőjének), hogy amint tudok méltó viszonzást, meghálálom az anyuka nagylelkűségét. Ez egy csekélység csupán.. Az angyalok őrzik az eltávozótat.. a két vörös virág az élet a szülők, akik tovább élnek szívükben őrizve kis angyalkájuk emlékét. Remélem a nehéz pillanatokban ad majd erőt nekik..

2014. augusztus 13.

Borsószem hercegkisasszony

Közel 9 hónapnyi várakozás után megszületett Borsószem hercegkisasszony:) Az elhatározás még január elején történt, ekkor készült el a kis test ami aztán türelmesen várakozott egy kosárban másik 3 társával együtt mostanáig. Mivel a babakészítés aprólékos kézi munkát igényel (remélem ebben egyetért velem minden kedves babakészítő olvasóm) ezért sokszor a megkezdett babáim jópár hónapot várakoznak mire elkészítem őket. Aztán elkap a láz és le sem tudom tenni:)
Alapvetően nem vagyok babakészítő és nem szeretnék "nagyüzemben" babakészítésbe fogni, de lesznek még társai a közeljövőben, mert nagyon szeretem aprólékosan öltögetni és a varrás minden pillanatát kiélvezni a készítésük közben.



l
És a kicsi szív és a paplanok mi mással is lehetnének töltve?!?....természetesen levendulával:)))

2014. augusztus 11.

Cukortartók és a piac mifelénk

Nálunk is van vasárnap régiségpiac, mint sok más városban. Nem nagy piac, legalábbis a fonyódihoz és az ecserihez képest ahol eddig jártam. Régiségpiacnak is csak jóindulattal nevezném, én csak helyi lominak hívom, mert régiség elvétve van csak.  Nem vagyok rendszeres látogató, de időnként ki szoktam menni.
Szeretek sétálgatni a sorok között kincseket keresve. Nem vagyok nagy alkudozós ezért ha rákérdezek az árra és nagyon messze esik az elképzelésem az eladóétól akkor inkább tovább állok. Ha közel vagyunk akkor azért bepróbálkozom. Szeretem az olyan eladókat akik úgy kezdik "500, de 400-ért elviheti". Lehet hogy más erre rávágná, hogy 300-ért elviszem:) Én ilyenkor csendben megnézem hátha találok még valamit nála....és általában találok. Nem nagy dolgokat, de boldog vagyok hogy az enyém lehet a "kettő 500-ért":)

2014. augusztus 7.

Levendulák

A kézzel varrás a legmegnyugtatóbb és legpihentetőbb dolog számomra. És ehhez csak annyi kellett hogy elromoljon a varrógép. Na meg egy kis eső, hogy ne tudjak a kertben tevékenykedni:)


A transzferezést is kipróbáltam textilre. Nem a legszebb, de az enyém:)