2016. július 15.

Játszóházunk új élete

Itt a nyár és mi újra építkezünk :-) Igaz, évek óta ezt tesszük...és még jó ideig el fog tartani, de ahogy mi változunk úgy a kertet is, a házat is alakítjuk kicsit. Aki kertes házban lakik, az gondolom tudja, ennek sosem lesz vége és sosem lesz kész :-) De sok esetben nem is a cél a fontos, hanem az odavezető út.
Ahogy nőnek a gyerekeink és változnak az igények, rá kellett jönnünk hogy a szeretett kisházukat kinőtték :-( Szerencsére van egy másik faházunk, ami eddig szerszámtárolóként üzemelt. Úgy döntöttünk megcsináljuk nekik bulikuckónak a játszóházból pedig sufnit építünk ahová beférnek a szerszámok. 
Igaz, a kép nem tavaly készült, mert itt még a mérleghinta  is megvolt, aminek helyén most egy kerti tó van.

A csúszda végén felszedtem a gumilapokat és újra térköveztem a helyét. Így a tópartra egy kis reggelizőasztalka is kerülhetett, ahol jól lehet kávézni és nézni az idén nem kicsit megszaporodott aranyhalakat .




A faház anyagából készült egy kis szerszámtároló a kert sarkába. Itt amúgy is volt egy betonozott rész az esővízgyűjtőknek. Mivel kútból locsolunk ritkán használtuk őket, ezért kikerültek a kertből. Egy kis lábazatot tettem ki téglából, hogy a felverődő eső, vagy a locsolás kevésbé tegye tönkre a fát.   
Áprilisban ideiglenesen kutyacsalád is lakott a sufniban amíg a babák szerető gazdit nem találtak.  Az kutyamamát, Zoét pedig mi fogadtuk örökbe :-) 

Azóta beszigeteltem a hátsó falát és ki is festettem, hogy ne a csupasz betont lássam a sufniban sem. Egyenlőre még nem pakoltuk bele túl sok mindent .Az épülő kemence ajtaja és néhány éppen használatos doboz került bele. Na meg a fűnyíró ami egyre kevesebbet dolgozik, mert a sufni felé vezető utat is letérköveztem :-) 


Sőt, az egész füves részt megszüntettem a kertnek ebben a felében, úgyhogy lesz még mesélnivalóm mi készül nálunk mostanában. 


3 megjegyzés:

Csipkerózsa írta...

Hihetetlen vagy! Ez hatalmas munka, csak ámulok-bámulok...
Nálunk még szinte mindenhol fű van, egy nap a fűnyírás. De amíg picik a gyerekek, talán jobb így...

Csipkerózsa írta...

Hihetetlen vagy! Ez hatalmas munka, csak ámulok-bámulok...
Nálunk még szinte mindenhol fű van, egy nap a fűnyírás. De amíg picik a gyerekek, talán jobb így...

Andy kuckója írta...

A mi kertünk mérete szerintem töredéke a Tiéteknek :-) Mikor megvettük nálunk is rögtön minden be lett füvesítve, hogy ne legyen sár és legyen hol focizni :-) Jó nagyokat fociztak a srácok sok-sok évig. De ahogy nőnek sajnos egyre ritkábban jönnek ki a kertbe. Egy idő után enyém lett a kert, most már alakíthatom, virágozhatom ahogy csak szeretném.