2009. április 9.

Prágában jártunk..

Múlt hétvégén Prágában jártunk. Az ottani foltvarró csoport patchwork meetingjén vettünk részt és egy kicsit megismerkedtünk a várossal is. Ősszel volt szerencsém pár órát eltöltenem a városban, ahol megismerkedtem akkor egy kedves idegenvezető hölggyel, Ildikóval. Ildikó most is a rendelkezésünkre állt így a délutáni programunk városnézéssel, kirándulással telt. Nagyon jó időnk volt, hatalmas volt a tömeg a városban és a 6 órányi sétában sikerül jól elfáradnunk.Ezután a szombati napunk már felüdülés volt a foltvarró találkozón, mert csak a szomszédos iskolába kellett átmennünk a szállodából. Az iskola aulájában varrógépeket árusító cégek tartottak bemutatókat, ahol lehetett vásárolni és ki is lehetett próbálni a legújabb csodamasinákat. Volt szerencsém megismerkedni egy olyan szép hosszú, nagyszobányi "tűzőgéppel" is. Hát mit mondjak?! Nagyon szuper! Már csak a családot kéne meggyőzni hogy nincs szükségünk nappalira....

A kiállítás a tornateremben volt. Itt megnézhettem élőben a már Ezüstvölgyben is kiállított madártollas és az orosz fekete-fehér pályázatot is, aminek azért örültem mert képen egészen más mint élőben. Voltak érdekes munkák és voltak hihetelenül szép, igényes darabok is. A tradícionális foltvarrástól a modern, art quiltes darabokig.
Jó volt látni a magyar munkákat is, és jó volt hallgatni az emberek hangját mikor megpillantották a képeket. (Ennél jóval több magyar munka volt, csak sajnos a képem nincs róluk.)

Az előtérben egy babakiállítás is volt, amiben nekem csak az volt furcsa, hogy a legtöbb babának festékkel festették a haját, arcát és még a cipőjét is. Lehet hogy csak én vagyok kicsit tudatlan, de én eddig még nem igazán láttam ilyen festett hajakat, olyasmi festéket tesznek az anyagra, mint a gyerekzokni talpán a csúszásgátló. Hát, nem tudom. Nekem jobban tetszenek a fonalból, babahajból, vagy akár filcből készült hajak, mint ezek a műanyagos festékek.Csoportmunkák is voltak, ezekből csak párat fotoztam:


Az iskola tantermeiben kaptak helyet a különböző nemzetek árusai, ahol szebbnél szebb anyagokat lehetett venni és minden boltnak saját kis kiállítása is volt. Volt ahol bemutatót is tartottak, volt ahol kész takarókat, táskákat láttunk az általuk árusított anyagokból elkészítve.
És a nap fénypontja... a piros ruhás hölgy.


Rengeteg szép foltvarrot ruhadarabot láttam. Volt két orosz hölgy akik patchwork szoknyában és hozzá illő táskával közlekedtek, természetesen minden nap másik szerelésben. Róluk sem készült képem, de talán lesz valaki a csoportból aki lencsevégre kapta őket.
És még sok minden mást is lencsevégre kaptak ami nekem nem sikerült mert mint már azt írtam pocsék fényképész vagyok. Szerencsére voltak nálam ügyesebb fotósok és kedves foltvarró ismerősök is a kiállításon akikkel örülök hogy találkoztam. Nóra képeit itt nézhetitek meg, remélem nem haragszik meg hogy belinkeltem a képtárát.

3 megjegyzés:

Julcsi írta...

Hű, de irigyellek! Már ezek a képek is fantasztikusak, hát még ott lenni! A piros ruhás hölgy tényleg jópofa, bár viccesen fanatikus:)
Linkelhetem a blogodat a babás fórumon?

Andy kuckója írta...

A kiállítás tényleg fantasztikus volt..a képeim nem annyira. Sajnos a fotózáshoz nem értek, de ha kapok még képeket a klubbtagoktól szeretném feltölteni egyhelyre őket. Blogomat linkelheted, szerintem már úgyis jópáran rámtaláltak és a fóbiám is kezd megszűnni már.

Juhizs írta...

Nem tetszik sűrűn a kuckóban járni ...