2013. február 15.

Bőrönd felújítás

Nyári lakásfelújításkor megtaláltuk Anyukám bőröndjét amivel még Ő járt gyerekkorában nyaralni és mi is ezt hordtuk a bátyámmal a táborokba. Sokszor eszembe jutott ez a kis kartonbőrönd. Emlékszem Anyu mindíg egy leltárlistát ragasztott bele nehogy kevesebb motyóval térjünk haza, mint amennyivel elindultunk:)
Elég kopott már a belseje és szerettem volna felújítani, de félek hogy elrontom ezért tartottam egy próbát.
Vateráztam egy bőrönd nagytesót ami elég gyászos állapotban volt ahhoz hogy szívfájdalom nélkül essek neki. Szerencsére ez nem kartonból, hanem valami műanyag lemezből van, ezért újjászületését rögtön a fürdőkádban kezdte, hogy megszabaduljon régi, nem túl illatos belsejétől. A képen látni hogy a papír már felhólyagzott nagyrészt ezt könnyen le is kapartam, utána kapott még egy kis vízpermetet amitől könnyen kijött minden.  Ezt a kartonnal nem tehetem meg, ott max kaparászni tudok majd.

Sokféle papírt elképzeltem bele, de mifelénk nem találtam olyan boltok ahol kedvemre válogathatok a csomagolók között:(  (Minden beszerzési forrást szívesen fogadok, ha ismertek ilyent!!)
Spárban találtam múltkor többféle pöttyöset amit elég erősnek láttam ahhoz hogy bírja az áztatást.
Tapétázásnál félretettem szerencsére egy nagy üveg bekevert tapétaragasztót gondolva a későbbi őrületeimre, most csak elő kellett vennem. A bőrönd tisztított belsejét és a tapétát is bekentem ragasztóval aztán besimogattam a helyére. (Na ez a lépés nem volt ilyen egyszerű ahogy leírtam, de a lényege tömören ennyi)


Reggelre meg is száradt a "remekmű" bele is költöztettem gyorsan a kész varrományaimat. 


A kisbőröndöt is megcsinálom ha találok megfelelő papírt. De a textil bevonatra is gondoltam, abból 100félét is tudnék bele tenni:)

3 megjegyzés:

Kaoka írta...

Szuper jó lett. Nem érti a családom, miért szeretnék egy régi bőröndöt? Kb. ezért... :-)
Ez, az ellenőrző akármi mindig kifog rajtam, alig lehet megfejteni. :-(

Csandi írta...

Szuper:)

Andy kuckója írta...

Köszi lányok.
:) Az én furcsaságaimat már megszokták itthon. Néha szólnak hogy mi ez már megint, de ha kész van megbékélnek vele.

Az ellenőrző valamitől én is analfabétának érzem magam, de sajnos nem tudom kiiktatni:(