2009. január 29.

Megfertőződtünk.

A hetünk elég rosszul kezdődött. Levivel elkaptunk valami bacit amit aztán Mamának is átadtunk, úgyhogy a héten hárman ápoljuk itthon egymást. Levivel teázunk, facsarjuk a friss narancslevet (talán ezért) mi már jobban vagyunk. Anyukám a kettő közül egyiket sem szereti, remélem azért hamar jobban lesz ő is.

Én tegnap már elég jól éreztem magam, úgyhogy amíg aludt a család foglalkoztam kicsit a másik fertőzésemmel is. Levivel nézegettük d.e. a Tildas könyvet és kiválasztottunk egy nyuszit belőle. Hogy miért éppen nyuszit azt magam sem tudom. Húsvétot mi évek óta nem tartunk, vagyis tartunk csak egy kicsit másképp. Átjönnek a barátaink egy kis kerti sütögetésre, focizásra, beszélgetésre. Ez amolyan szezonnyitó kerti parti nálunk, 15-20 fővel. Semmi locsolkodás meg nyuszi nincs, max egy kis csoki a bokrok alatt a gyerekeknek. Na mindegy, végülis nyuszi lett a kiválasztott. Ruháját Levi kérte ilyenre (én kékre csináltam volna). Bele van szeretve ebbe a színbe, a szobáját is ilyen színűre kéri.

Sokmindent csináltam már életemben de babavarrás nem rémlik hogy lett volna közte. Úgyhogy Ő az első....de nem az utolsó. Ikrek aranyosak voltak és tudtomra hozták hogy nagyon örülnek hogy ilyen elvetemült anyukájuk van és szeretnének ők is egy ilyen babát. Vagyis nem is ilyet hanem Dave boszit kér, Lac meg mezei nyulat, de ez már részletkérdés. Mellesleg a tegnapi szülőin (mert az is volt tegnap) megköszönték hogy dec.-ben varrogattam egy kicsit a gyerekekkel (technika óra keretében kariajcsikat csináltunk) és meghívtak egy újabb varrogatásra jövő hónapban is. Örülök hogy élvezték a gyerkőcök és a szülők is örültek hogy ilyen ügyes csemetéjük van.

7 megjegyzés:

Julcsi írta...

De jó! Nekem nagyon bejön ez a szín! Egyezik az ízlésünk Levivel:)

martimez írta...

Nagyon kellemes tavaszi színű lett.Jobbulást mindenkinek.

Kérnék egy kis segítséget,nem látom az emailcímed,a Margitkáét meg nem találom az újat...SOS
Úgy gondolom,te is tudnál segíteni,de inkább 4szem közt
martimez@gmail.com

Julcsi írta...

Hahó! Jobban vagytok már?

Andy kuckója írta...

Szia Julcsi,
De aranyos vagy hogy gondolsz ránk! Köszönjük már jól vagyunk. Levi hétfőn már ment oviba, de Dávid váltotta, most ő volt itthon a héten. Pénteken farsang volt, arra is készültünk úgyhogy gyorsan eltelt a héten.
Leveleimet megkapod egyébként?! Már 2x is írtam a piribabára de nem írtál vissza.

Juhizs írta...

A nyuszi helyes!
Szerintem is jó ez a szín, ha gyertyában ilyen színűt égetsz, akkor az egészséget jelképezi ;-)

Andy kuckója írta...

Szia Zsu,
Éppen most jártam nálad derülni egy jót, családom nézi mit röhögök itt magamban. Ződnyullal nincs ám bajom. A konyhánk volt eddig ilyen szép színű. Az új konyha nem ilyen lesz, ezért választotta Levi a szobájába. Gyertyainfót köszönöm, jó tudni, bár nem merek gyertyát égetni otthon. Veszélyesek a porontyok. Nem egyszerű esetek, egyszer Dave csípőfogóval vágta el a bedugott hosszabbítót. Nagy durranás, ijedtség, baja nem lett szerencsére, hála Api jó szerszámainak. Azt mondta szeretett volna valamit vágni (papír biztos nincs itthon!). Szerinted egy égő gyertyával mit csinálna a gyerekem?!?!

Juhizs írta...

Hát... mindig mondják, hogy égő gyertyát SOHA nem szabad magára hagyni, akkor sem, ha nincs kisgyerek a háznál.
Egyszer láttam egy dokumentumfilmet e témában, mi laikusok nem is tudjuk ám, de gyakorlatilag, ha lángra lobban mondjuk egy kis textildarab, akkor fél percen belül ég egy fél méteres, méteres terület, és egy-két percen belül képes az egész szobát elborítani - ezért nem tudjuk eloltani időben, még akkor sem, ha a szobában vagyunk.
A közös varráshoz tett bejegyzésemet tetszett látni? (Csak ma írtam, én év vége felé nem nagyon értem rá az utolsó két hónapban, csak most azonosultam vele, hogy szívemnek kedves Andy kuckójában vagyok :-)