2010. szeptember 29.

.....

Madáretető a helyén. Levente gyógyultan ismét oviba jár. Srácok sziklát másztak múlt héten a Szelim-barlangban....ahonnan gyönyörű a kilátás. Viszont a kirándulásról egy kullanccsal tértünk haza, amit végül a bőrgyógyászaton távolítottak el Leviből. Lappangási idő 2-4 hét, addig aggódom és reménykedem.














8 megjegyzés:

Tigrislilijom írta...

Azért érdemes a kullancscsípés helyét időnként megnézni. Egyik ismerősünket gyerekkorában (9-10 éves volt) szúrta meg egy. Nemrég elment dokihoz az "ismeretlen nyavalyája" miatt, és dokibácsi szerint egyértelműen Lyme-kór. Most 43 éves.....
nem ijesztegetni akartalak, de előfordulhatnak ilyen extrém hosszú lappangási idők is.

Andy kuckója írta...

Szia,
Köszönöm hogy írtál. Sokak szerint túlzottan aggódom (pedig nem vagyok orvoshozrohangálós tipus), de én is pont ettől félek, hogy mi van ha elsiklunk felette, mondván csak egy kullancs. Állítólag simán gyógyítható antibiotikummal, de ahogy utánaolvastam ez nem biztos hogy ilyen egyszerű. Mi van ha nem pirosodik be hanem lappang x ideig?! Szívem szerint egy vérvételt kérnék azzal biztosan ki tudják mutatni hogy valójában van vagy nincs.

Tigrislilijom írta...

Szerintem nem kell nagyon aggódnod! Biztos vagyok benne hogy gondos anyuka lévén nem felejted el hogy egyszer megcsípte őt itt-ott egy kullancs, és ha a későbbiekben találkozol a tünettel, akkor esetleg rögtön gyaníthatod hogy miről van szó. Szerintem akkor ráér bőven a vérvétel. Addig is még találkozhat számos kullanccsal, és ha őszintén bevalljuk, akkor azért elég macerás tortúra egy gyereknek a vérvétel! Inkább csak néha nézd meg a helyét... Jobb az éberség, de nem kell agyonaggódnunk magunkat. Az senkinek sem jó.
Útravalóul meg (ha kiröpül a családi fészekből) azért még kösd a nyakába, hátha szüksége lesz majd erre az infóra...
Én sem rohangálok az orvoshoz úton-útfélen, szerencsére sikerült leszoknom róla :-) (((bár nem volt könnyű))).
Szia!

Andy kuckója írta...

Remélem tényleg feleslegesen aggódom. Egyébként egészen addig nyugodt voltam míg rá nem kerestem a neten. Annyi szörnyűséget írnak róla. Jó utánanézni a dolgoknak, de néha sokkal jobb lenne ha nem tennénk. Azért köszönöm a megnyugtatást. Jól esett hogy írtál. És köszönöm hogy olvasol :-)

Tigrislilijom írta...

Sokszor a neten is kóvályognak marhaságok. Én bízom a háziorvosunkban - hiába olvasok mindent össze, az ő szava tesz a kétkedéseim végére pontot.
És mi még szerencsések vagyunk, mert kevés ilyen disznó parazitával van dolgunk ezen az éghajlaton...
Írhatnál többet is, akkor többet olvasnálak :-)))

Andy kuckója írta...

A sok marhaság miatt szoktam csak módjával informálódni. Lehet hogy most sem kellett volna rákeresnem.
A gyerekorvossal én is meg vagyok elégedve, eddig soha nem tévedett és azt hiszem nagyon érti a dolgát.
Olvasnál többet?! Ígérem próbálkozom, de sokszor annyit kell itthon beszélni a fiúknak, hogy estére már csak nézek ki a fejemből bambán.

Tigrislilijom írta...

Na, akkor neked nem kell megmagyaráznom hogy én pl. miért nem blogolok... Olvasni könnyebb :-)

Andy kuckója írta...

:-)