2016. augusztus 13.

Szerszámos faházból bulikuckó

A kerti faházunk 2008-ban épült épp az építkezés előtt. Jó szolgálatot tett, mert elnyelte a legtöbb lapra szerelt bútort, szerszámot és egyéb apróságot amivel megpakoltuk az évek során. Jópár éve készülök hogy végre kipakolom, megszabadulok a lomoktól és a fiúknak a lebontott kisház helyett egy nagyobb partykuckót csinálok . A fehérre festésért évek óta küzdök Férjúrral, mert sehogy sem akart lemondani a natúr fenyőről, de miután elcipeltem idén néhány kertbe (faházba, ami fehérre volt festve) beadta a derekát.
A kisház anno 2008-ban. ( Most is ilyen csak jelenleg nagyobb előtte a téglakupac :-) )


A belső fal lenolajjal és lazúrral volt lekenve ami nagyon ragadt ezért nem akartam még egy réteg lazúrt rákenni. Sima latex festéket választottam (Héra prémium) ami teljesen jól megfogta, nem pereg, nem porlik, de majd idővel kiderül jó döntés volt-e. 
A segítségem Zoé :-) 


Kipakoltam és szortíroztam mindent. Rendbe rakva elfért minden a kis szerszámtárolóban. 


A varrósszobám megszűnésével ki kellett hoznom egy felesleges bonanza elemet és maradt egy bükk színű szekrény ami jó szolgálatot tesz az itt maradt szerszámok elrejtésére. A hálószoba festésénél maradt egy kis Dulux "gyapjú szőttes" színben, abból kevertem házi krétafestéket és lekentem vele a bútorokat így nem ütnek el annyira egymástól és a házikótól sem. 

A láda és a székek helyére egy ágy fog kerülni és a textilt is cserélem valami fiúsabbra, de egyenlőre ez volt kéznél és egyébként is had élvezzem pár napig magaménak ezt a kis babaházat :-D  

3 megjegyzés:

Majmóka írta...

Juj, ez nagyon jó lett! Nem volt kis munka. Tudom, milyen lambériát festeni, 2 szobával vagyunk eddig készen. Mi simán Trinát matt fehér zománcfestékkel kentük le, vagyis 1 réteg alapozó, 2 réteg fedő. 4 éve festettük le az első szobát, semmi baja.
És kívülről is fehér lett a házikó?
Ennyit festeni! :)

Andy kuckója írta...

Köszi Adri! Féltem a zománctól mert lekentem múltkor egy fa ajtót (aláalapozva) és pereg lefelé :-( Krétafestéket gondoltam, de azt meg waxolni vagy valamivel felületkezelni kell. Így lett a latex festék, ezt még vissza tudtam csiszolni és felületkezelés nélkül sem porlik.
2 szoba lambériafestése sem semmi munka! Tényleg elég macerás. De a végén sokkal szebb szerintem fehéren.
Kívülről még nem festettem színügyi véleménykülönbségek miatt. Férjúr ragaszkodik a fához, nekem meg színesen tetszene :-)

Majmóka írta...

Majd figyelem a blogodat, hogy végül ki győzött. :)