2014. szeptember 8.

Lenullázva:( avagy varrógépjavítás felsőfokon

Mert most pont így érzem magam. És szeretnék végre dühöngeni, mert nagyon elegem van a világból és az élet meglepetésiből. Tudom, ha dühöngök akkor sem lesz jobb, és valószinüleg népszerű sem leszek, de legalább lenyugszom kicsit és holnap tisztább fejjel kezdhetek egy szebb napot. 
Az élet mostanában nem túl rózsás mifelénk egészség szempontjából. Ebből adódó bánatomat én pia, drog, cigi és egyéb eszközök helyett igyekeznék hasznosan munkába fojtani. Egyébként sincs más választásom mert ha tetszik, ha nem dolgoznom kell, a nyavalygási időm lejárt. Tenném is ha a varrógépem nem romlott volna el és nem adtam volna le a szervizben július 22-én. Egy napos szervizelésre vittem csak, előző nap megkérdezve lehet-e hogy viszem nyitásra és hozom zárás előtt. "Persze, lehet" mondták, majd mire odaértem már csak a "lehet hogy kész lesz, de nem ígérünk semmit" választ kaptam. Egy kedves barátnőmnél ért a telefon d.u. hogy a gépet megjavították, csak sajnos valami történt javítás közben ami miatt se kép, se hang. Sajnos nem tudják mi baja, de úgy tűnik panelt kell cserélni benne, amit Svájcból kell beszerezni, mert nincs raktáron. Rögtön megkérdeztem hogy ez mibe fog nekem kerülni és mennyi időt vesz igénybe. A válasz annyi volt hogy "SEMMIBE nem kerül, hisz náluk romlott el és időben kb 1 hét", hisz az alkatrészt akár postán is meg lehet rendelni. 1 hét múlva újra telefonáltam, akkor már  az üzletvezetővel beszéltem, mert a szervizes munkatárs szabadságon volt, amit megérdemel hisz ő is ember, ezért türelmesen vártam újra aug. 15-ig, hisz akkorra már biztosan megérkezett az alkatrész és be tudták szerelni. Egy újabb választ és egy újabb határidőt kaptam miszerint aug. végén érkezik csak áru, hisz havonta csak egyszer jön posta Svájcból, mert ha csak úgy egyesével postáztatják az nagyon megdrágítja az alkatrész árát. Engem végülis nem kéne hogy érdekeljen mennyire drága, hisz azt mondták Semmibe nem kerül és az 1 hét is jócskán letelt már. Én azért vártam türelmesen újabb heteket aug. végéig mire végre megérkezett az alkatrész és egy újabb válasszal lettem gazdagabb, :" nem jó panelt küldtek, sajnos nem lehet betenni a gépbe, ki kell cseréltetni". A türelmem azt hiszem itt fogyott el végleg, mire az üzletvezető bedobta a "mentőövet" miszerint a kedves kolléganő éppen Svájcba készül és elviszi a kis tasijában a panelemet és kicserélik ha hazaért vele 1 hét múlva. Az 1 hét múlt szombaton telt le és  ma reggel a bolt nyitásakor azonnal telefonáltam. Hihetetlen választ kaptam" Kész a masina, lehet jönni érte". Gyanús volt hogy a "mennyibe fog kerülni?" kérdésemre az volt a válasz hogy"én csak a szerelő vagyok, azt majd az üzletvezetővel kell megbeszélni". Nagynevű, jó hírű, kedves cég, aminek boltjába ma  belépve és bemutatkozva megkaptam végre a régen várt masinámat........A szerelő habogott valamit a gépről mikor átadta, mellékelve a számlát amit neki kellett lenyomnia a torkomon:(
Valahogy sejtettem, de mégis nehéz volt elhinni: két tétel állt rajta, egy szervízdíj és egy paneldíj. A végösszeg közel 60ezer forint:((  
Érveltek Ők is, érveltem én is, szerintük nagyon jó fejek voltak és szép tőlük hogy ilyen frappánsan megoldották a dolgot és a kollegina személyesen cserélte ki a panelemet. Ha így nézzük, tényleg nagyon jó fejek voltak hogy az Ő repjegyének árát nem írták fel harmadik tételként az én számlámra. 
Rohadtul éreztem magam és szó szerint a felére sírtam az összeget:((  Nem tudom mi jön még de ma már a nullán vagyok és remélem innen csak felfelé vezet az út. 

5 megjegyzés:

Julcsi írta...

Hát jó kis kálváriát jártál be, te és a géped:((

Andy kuckója írta...

Gondoltad volna akkor, hogy ez lesz a vége?!? Nem térek magamhoz, hogy egy cég ezt hogy teheti meg. Csak a saját érdekeiket nézik, üzleti szemmel, a saját felelősségüket nem vállalva. Nem hiszem hogy jó üzletpolitika, de jól megélnek belőle. És manapság úgy tűnik csak ez számít:(((

CathlenKata írta...

Hát én elgondolkodnék, hogy a fogyasztóvédőkhöz fordulok.
1 karbantartásra adtál be egy jó gépet!
2 nagyon valószínű, hogy az a panel egy másik gépbe kellett és nem elromlott.Gondolom egy csókosnak a gépébe.
3 Az ingyenes cserét írásban is kértem volna és amikor érte mész a pasas orra alá dugod. Tudod a szó elszáll.

Szégyelljék magukat!

Csandi írta...

Sajnálom a történteket....

Andy kuckója írta...

Azt azért nem feltételezem Róluk, hogy "kilopták" az alkatrészt. Bár én rém naiv vagyok és mindenkiről jót feltételezek.(ezért is esek pofára időnként)
Elsőre nekem is a jogvédelem jutott eszembe. Viszont az időigényes és nem tudom meddig húzódhat. Másrészt minden szóban hangzott el, semmi nincs papíron, nem biztos hogy bármit is tudok bizonyítani. Rohadt dühös vagyok rájuk és a helyzetre, hisz a vége még az lett hogy milyen jó fejek hogy elengedték a fele díjat. Holott még ennyit sem kellett volna fizetnem, de nem tehettem mást, ha a géppel akartam kisétálni az üzletből.
De az is lehet hogy ha erős vagyok és kötöm az ebet a karóhoz, akkor ennyit sem kell. Ezt nem tudom, de ennyire erős nem vagyok. Most nem. Soha ilyen megalázó helyzetben nem voltam még, hogy elsírjam magam egy bolt közepén a vevők és eladók szeme láttára és a fa fejével csak úgy tudtam megértetni hogy az összeg kifizetésére most miért nincs lehetőségem, hogy belekevertem a családomat és a legjobban féltett dolgaimat. Pedig rohadtul semmi köze hozzá, hogy miért nincs rá pénzem. Azt sem tudta megérteni hogy nekem ez a munkám és több mint 1 hónapig nem tudtam dolgozni a gép nélkül. Ezt a bevételkiesést sem fogja senki kifizetni Nekem.
Ha előre mondják hogy mennyibe kerül és mennyi idő akkor eldönthetem hogy kérem-e vagy sem. De erről szó sem volt. (SEMMIBE nem kerül és max. 1 hét) Még reggel is megkérdeztem tőlük hogy mennyi pénzt vigyek magammal, arra sem kaptam választ. Nem is tudtam kifizetni, azt mondták majd behozom a többit (és megint ők voltak a jó fejek ezzel:(() Kértem hogy adjanak egy szlaszámot ahová utalhatom a többit mert vidéken lakom. Azt sajnos nem tudtak, mert ha utalom akkor nyoma van a bevételnek:(
Elnézést hogy hosszú voltam. Nem akarom ezen túráztatni magam, mert tudom hogy tovább kell lépnem. De a héten sajnos már fizikailag is érzem magamon az elmúlt időszak lelki nehézségeit. Ők már csak az utolsó cseppek voltak a pohárban, hogy ez kijöjjön.