2014. október 14.

Nappalink átalakulása

Ha a történetet Ádámnál és Évánál kezdem (ahogy Azuram szokta mondani:) akkor a nappalink története így kezdődött:
Adott volt egy parasztház (előről-hátra: szoba, konyha, szoba+ előszoba, fürdő hozzáépítés kialakítással)  Jobb oldalon a ház, bal felén az előszoba, fürdő. A kis ablak a fürdőé. Ebből bontottunk le a hátsó szobát anno 2008-ban. Itt épp a bővítés alapozása folyt, tehát ez itt a nappalink:)) (+2szoba,fürdő)  A középső téglasorból lett a födém tartópillére így ez a kiugró megmaradt a nappaliban. 
Itt már tető alatt, kissé szétverve minden: 

Mikor beköltöztünk 2010-ben így nézett ki belülről:
Itt jól látszik, hogy az ablak helyére üvegtégla került, hogy kicsit több legyen az első fürdőben a fény (és aminek később örültünk csak igazán hogy mindig észrevesszük ha égve marad elöl a villany:) A bútorok a meglévők voltak, azóta sem volt itt más, csak egy könyvespolc került még a tv állvány bal felére. Szerettünk volna  valami fix szekrényt ami faltól falig ér, vitrines, de legyen benne teli ajtó is, ha lehet ne takarja el az üvegtéglát, mindenképpen fából legyen (mert divat ide vagy oda, nálunk fenyő szerelem van:). A hely egészen pontosan 262cm ami nem túl kerek szám ahhoz, hogy boltban vásároljunk kész bútorokat ide. Az utóbbi időben kezdtem el legózni azon, hogyan lehetne az Ikeás fenyő bútorokat úgy összekombinálni, hogy beférjenek. Sehogy sem jött ki, ráadásul még több bútorcsalád társításával is lettek volna hézagok. Az meg úgy mégsem az igazi. Új bútort ritkán nézek az Ikeában, de mielőtt arra járunk a family ajánlatokat meg szoktam nézni, hátha akad köztük kihagyhatatlan ajánlat:)) Így került a képbe a Hemnes bútorcsalád szürke-barna kombinációja amit épp kivonni készültek a forgalomból és számításaim szerint a maga 264 cm-ével akár be is férhet a lyukba, ha az oldalon leírt méretek nem pontosak. Pestre mentünk éppen más dolgokat vásárolni és az ottani üzletben leméregettük pontosan hogy mennyi is az annyi. Pont 262 cm volt!! Elvinni nem tudtuk mert a kocsi tele volt ezért megkérdeztük hogy Budaőrsön is annyi-e mint náluk, amire azt a választ kaptuk: Nem! Ott még ennél is olcsóbb minden tagja akciós!:)) Otthonról már leboltoltam egy tv állvány félárban ezt is el kellett hoznunk, ezért hazafélé csak bementünk a budaőrsi boltba és megvettük a vitrineket és az áthidalót, amit csak a boltban vettem észre hogy van, úgyhogy ez már csak cseresznye volt a tejszínhab tetején. 
Hazavittük az első szállítmányt és fordultunk is vissza a külső raktárba hogy elhozzuk a megvásárolt bútorokat. Eme mesterek remeke, hogy napokig lehet legózni mire végre örülhetsz annak amit vettél, így fél nap rendetlenség, idegbaj és csavarozás után betolhattuk VOLNA a szekrényeinket a helyére. DE!  A fal nem annyira függőleges és vízszintes mint amennyire annak kéne lenni, ráadásul van egy járólap szegélyünk. Amit belekalkuláltunk ugyan, hogy majd kivágjuk a kis csíkot a szekrény lábából, de az nem egészen úgy van kialakítva hogy ezt meg lehessen tenni. Végső elkeseredésemben leszedtem a járólap szegélyt így már legalább be tudtuk préselni a helyére. 
Párszor szétszedtük az áthidalót és újra összeraktuk, próbálkoztunk egy síkba hozni a szekrényeket a tv állvánnyal, de ezt már nem tudtuk volna megoldani barkácsolás nélkül így kompromisszumos megoldásként maradtunk a kicsit előreugró tv állvány kombináció mellett. Azért hogy ne legyen túl unalmas a dolog egy kis csavart sikerült még tennünk a történetbe azzal hogy a készen vásárolt  használt tv állványt betolva a helyére szembesültünk azzal hogy az általunk álmodott 124 cm-es helyett sikerült venni egy 110 cm-es darabot:((
A hirdető nem írta mekkora, én nem kérdeztem, pofára totál olyan mint a másik, 2 fiókkal. Eszünkbe nem jutott hogy ebből van más méret is mivel a boltban csak 2 és 3 fiókos változat volt. Nem gondoltuk hogy a 2 fiókosból lehet más méretű is. Szerencsére ketten voltunk szőkék Azurammal,  a szemétdomb tetején sírva ültem, rámnézett és csak annyit kérdezett: Ma menjünk fel venni másikat vagy holnap?
Extra kivételes alkalom hogy ezt meg is tehettük így azonnal indultunk, hogy elhozzuk a boltból a raktáron lévő utolsó darabot:)) 
Most ilyen a nappalink. Centire pontosan beszabva a helyére. Örülök hogy az áthidaló pont egy sor üvegtéglát takar úgy tűnve minta pont akkora lenne. A szín ugyan nem natúr fenyő lett, de ez is nagyon tetszik és a bútorhoz is megy. (kivéve a csillár és az asztal amit úgyis le akartam festeni:)  A járólap szegélyt majd kijavítom, addig eltakarja a takarótartónk amit nem mellékesen egy játéktároló volt csak kapott egy pulóvert még tavaly télen. És ha már kreatív akkor azt is elmondom hogy a kaspó sem változott a szekrény tetején sok éve, csak egy 3 perces felújítással átmázoltam fehérre. 

Köszönöm hogy végigolvastad! Remélem Neked is tetszik:))

2 megjegyzés:

Csandi írta...

Nekem tetszik:)

Andy kuckója írta...

:))